Succesvolle opening van de hernieuwde Romeinse route!

Publicatiedatum: 5 september 2023

Duik in het Romeinse tijdperk met vernieuwde wandelroutes

Afgelopen vrijdag was het zover: de feestelijke heropening van de vernieuwde Romeinse route in Spaarnwoude Park. Mede mogelijk gemaakt door de vruchtbare samenwerking tussen Recreatieschap Spaarnwoude, de gemeente Velsen, de Archeologische Werkgroep Velsen, Stichting Oer-IJ en het Routebureau, bood de route bezoekers een fantastische wandelervaring door de rijke geschiedenis van het gebied. 

De dag werd ingeluid door gedeputeerde Esther Rommel van de Provincie Noord-Holland en Wethouder Bram Diepstraten van de gemeente Velsen. Hun enthousiasme voor het project hebben bijgedragen aan de succesvolle lancering. Tijdens de wandeling werden de aanwezigen vergezeld door Friezen en zorgden de boswachters van Spaarnwoude Park voor verrassende natuurweetjes. Kinderen konden zich vervolgens onderdompelen in het Romeinse tijdperk met activiteiten zoals een schattenjacht, een obstakelbaan en Romeins boogschieten.

Een van de meest in het oog springende vernieuwingen is het startpaneel bij Snowworld. Daarnaast onthult een nieuw doorkijkpaneel het verhaal van de voormalige haven, Castellum Flevum. Ter aanvulling op de route zijn er nieuwe markeringen geïntroduceerd, door middel van stickers van Romeinse helmen, die de route zowel informatief als leuk maken.

Het was duidelijk dat elke partner in dit project dezelfde visie deelde: bezoekers een unieke, educatieve en plezierige ervaring bieden die de rijke Romeinse geschiedenis van de regio viert. Dankzij deze gezamenlijke inspanning kunnen zowel lokale bewoners als toeristen nu genieten van een verbeterde en interactieve route.

Wil je zelf de magie van het Romeinse tijdperk in Spaarnwoude Park ervaren? Meer informatie over deze boeiende route en de verschillende bezienswaardigheden is te vinden op onze website.

Lijkt dit je wat? Download dan hier de korte- of lange route en ga op pad met het Romeinse leger! Een echt avontuur voor jong en oud.


Meer nieuws