Andere activiteit kiezen?

Wandelroute door het Romeinse rijk (audiotour)

Ga op pad in Velsen met het Romeinse leger.

Treed in de voetsporen van de Romeinen en wandel samen met soldaat Bato door Oer-IJ. Ontdek wat hij heeft achtergelaten en kom zo van alles te weten over het Romeinse fort, de opstand tegen de Friezen en bijzondere opgravingen. De route slaat een brug tussen de Romeinse geschiedenis en de natuurwaarden van Spaarnwoude Park.

Korte en lange route 

De Romeinse audiotour komt langs verschillende archeologische punten bij de Ven in Velsen-Zuid. Kies zelf uit de korte route van 3,8 km of de lange route van 5,1 km. Ben je benieuwd naar het Romeinse fort en de Friese opstand? Kies dan voor de korte route. Wil je meer weten over de dieren, de offerplaats en het moeras? Neem dan de lange route. Beide routes starten bij ontvangstgebied Velsen/SnowWorld. 

Lijkt dit je wat? Download dan hier de korte- of lange route en ga op pad met het Romeinse leger! Een echt avontuur voor jong en oud.

De Romeinse route wordt je aangeboden door Recreatieschap Spaarnwoude, Stichting Oer-IJ, Archeologische Werkgroep Velsen, Historische Kring Velsen en de Gemeente Velsen.