Clean up mooie nel

Zwerfafval vissen langs de waterkant van de Mooie Nel

Publicatiedatum: 31 oktober 2023

De Hengelsportvereniging Haarlem e.o. en het recreatieschap Spaarnwoude hebben op maandag 30 oktober samengewerkt aan één doel: de waterkant van de Mooie Nel vrij maken van zwerfafval.

Met ruim 20 man werd er vanaf de boot langs het riet en de oevers zwerfafval uit het water gevist.

Een goed voorbeeld doet goed volgen

Het recreatieschap en de hengelsportvereniging houden het gebied en het water graag schoon. Zwerfafval is een grote ergernis voor beide partijen, het ziet er rommelig uit en bovendien is het schadelijk voor de natuur. Door gezamenlijk een actie te doen hopen de organisaties dat er meer aandacht komt voor dit probleem en dat het mensen aanmoedigt om het gebied en de wateren schoon te houden. De actie begon bij de watersportclub Dynamique in Spaarndam. Hier werd afgelopen zomer hard gewerkt aan het afvalvrij maken van het water na storm Poly.

De vangst

In slechts één uur tijd handen uit de mouwen steken werden er zes vuilniszakken vol zwerfafval uit het water gevist. Ook werd er nog veel groot plastic (de stoelen op de foto) uit het water gehaald. Het was niet overal kommer en kwel. Op veel plekken was het gebied schoon en een heerlijke rustplek voor veel watervogels.

2023 prikuitje zwerfafval vangst // prikuitje_okt_2023_1.jpg (32 K)

Afbeelding: zwerfafval vangst 2023 


Meer nieuws