2023 Vergroening parkeerplaats Plesmanhoek

Vergroening parkeerplaats Plesmanhoek

Publicatiedatum: 28 augustus 2023

Vanaf 4 september vinden er werkzaamheden plaats aan de parkeerplaats in de Plesmanhoek in Spaarnwoude Park.

De betonplaten op de parkeerplekken worden vervangen door grasbetontegels voor een meer vriendelijke en groene uitstraling. Tot medio september beschikken automobilisten daardoor over minder parkeerplekken. Overige recreanten ondervinden nauwelijks hinder van de werkzaamheden.

Dit najaar wordt er een haag geplant langs het voetgangersdeel van de parkeervakken en komen er twee klaphekjes naar het hondenlosloopterrein. De aanpassingen vormen onderdeel van de Kwaliteitsimpuls Plesmanhoek waarmee Recreatieschap Spaarnwoude zich voorbereid op de toekomst waarin het gebied meer bezoekers kan ontvangen. Gebruikers en andere belangstellenden hebben suggesties voor verbeteringen aangeleverd.

Behouden, upgraden en vernieuwen

De maatregelen die Recreatieschap Spaarnwoude laat uitvoeren richten zich op het behouden van wat er al is, het upgraden van bestaande voorzieningen en het realiseren van nieuwe voorzieningen. Er volgen de komende jaren nog aanpassingen aan onder andere de entree, de informatievoorziening, voorzieningen voor een uitlaatgebied voor honden in het gebied Buitenschot, een rolstoelvriendelijk rondje, nieuwe speeltuinelementen, schuilplekken nabij de speeltuin en het hondenuitlaatterrein, een rolstoelvriendelijke vissteiger en nieuwe bankjes.

Spaarnwoude Park 2040

De opwaardering van de Plesmanhoek is een project uit het uitvoeringsprogramma Spaarnwoude Park 2040, rijk aan natuur, buitenleven en verhalen uit het verleden. De aanleiding vormt de stevige groei van steden rondom het recreatiegebied. Actuele thema’s zoals energietransitie, streekgerichte en natuurinclusieve landbouw en behoefte aan ontspanning en bewegen in het groen spelen hierin een belangrijke rol. De steeds veranderende behoeften van de recreant vragen om een dynamisch en ondernemend recreatieschap. Zie ook: www.spaarnwoude.nl/spaarnwoude-park.


Meer nieuws