2023 Boerderij Zorgvrij toegang

Boerenerf Spaarnwoude krijgt schapenweitje met natuurpoel

Publicatiedatum: 22 augustus 2023

Vanaf woensdag 23 augustus vinden er grondwerkzaamheden plaats bij de entree van Boerenerf Spaarnwoude. Bezoekers ondervinden geen overlast van de grondwerkzaamheden.

Het weitje aan de linkerkant van de ingang wordt bewerkt zodat daar op een later moment schapen kunnen grazen. Ook graaft de aannemer een natuurpoel voor onder andere insecten en reptielen. Naar verwachting is hij eind deze week klaar. 

Meer soorten
De natuurpoel krijgt een diepte van maximaal 70 cm met een geleidelijke overgang van water naar land. In ondiep water groeien en leven veel planten, dieren en insecten. Op deze wijze willen we de soortenrijkdom in Spaarnwoude Park vergroten.  

Spelen, leren, oogsten en proeven
Boerenerf Spaarnwoude wordt de komende jaren ontwikkeld tot een aantrekkelijke, herkenbare, groene en levendige plek in Spaarnwoude Park. Hier ervaar je waar ons voedsel vandaan komt en hoe we dit op een zo duurzaam mogelijke manier produceren. Alles draait hier om oogsten, proeven en proeven van verse producten. En spelen; want dat kan volop rond en op het boerenerf. Meer informatie vind je op deze pagina.


Meer nieuws