stromshia

Stomschade Isha lijkt mee te vallen

Publicatiedatum: 22 januari 2024

Vanwege de storm kunnen er loshangende takken zijn, die nog naar beneden vallen. Wees daarom extra alert in bosrijke gebieden.

De afgelopen perdiode zijn er veel stormen voorbij geraasd in het gebied. Het lijkt er op dat de sterkste overblijven. 

Storm Isha

De storm was flink, de schade lijkt gelukkig mee te vallen in onze gebieden. De medewerkers van beheer zijn samen met de boswachters begonnen met het verwijderen van gevallen takken op de wegen en paden. Ook als de storm is uitgeraasd, blijf alert in de bosrijke gebieden en let goed op. Er is dan nog steeds kans op loshangende takken, die door de wind alsnog naar beneden kunnen vallen. 

Door een storm knakken bomen en vallen takken de grond. In de bosvakken waar geen hinder onstaat voor recreatie laten we deze takken liggen zodat er dood hout ontstaat. Ook dood hout is nodig voor talrijke planten, dieren, paddenstoelen en bacteriën die het als woonplaats of voedselbron gebruiken. Ook de lichtval die er kan onstaan wanneer bomen omgaan zorgen voor de groei van anders soorten op de bodem. Dit zorgt voor een verbetering van de biodiversiteit.

Vragen?

Heb je vragen aan onze beheerder? Stel ze via het contactformulier. Ze staan je graag te woord. Zie je schade? Meld dat dan via het meldformulier.


Meer nieuws