2024 Opening Oer IJ brug afscheid Elise

Nieuwe Oer-IJ brug geopend

Publicatiedatum: 11 maart 2024

Woensdag 6 maart was een stralende zonnige dag voor het openen van de nieuwe Oer-IJ brug in Spaarnwoude Park.

De nieuwe brug symboliseert het Oer-IJ landschap

Bij de brug staat een paneel met beknopte informatie over het Oer-IJ landschap en de bewogen bewonersgeschiedenis van de romeinen. Het Oer-IJ had een belangrijke invloed op de vorming van het landschap in deze regio. Het recreatieschap koestert de rijke archeologische en historische betekenis en maakt bezoekers van het park attent door middel van routes en symbolische constructies zoals bruggen en kunst.

In dit gebied is nog steeds veel te zien van de unieke ontstaans- en bewoningsgeschiedenis van dit voormalige landschap. De bodem herbergt tal van boeiende verhalen over zowel de historie als de cultuur van de voormalige bewoners. Om hier bewust van te worden kun je de Romeinse route volgen. De nieuwe brug is onderdeel van de route. Als je de romeinse route volgt, (de lange variant) met bewegwijzering aangegeven met het Wandelnetwerk Noord-Holland, kom je de brug vanzelf tegen.

Feestelijk afscheid programmamanager Spaarnwoude

Tegelijkertijd was de opening een afscheidsfeestje van Elise Bos Eyssen die zich als programmamanager met veel ijver heeft ingezet om de geschiedenis in het park beleefbaar te maken. De Stichting Oer-IJ speelt een belangrijke rol in het toegankelijk maken van de geschiedenis in het voormalige Oer-IJ gebied.

 2024 Elise bij lessenaar opening Oer-IJ brug // 2024_elise_bij_lessenaar_opening_oer_ij_brug_afscheid_elise_spaarnwoude_park.jpeg (89 K)


Meer nieuws