2024 Persbericht aanplant abelen voor de Plesmanhoek

Moment suprême: 32 witte abelen voor de Plesmanhoek

Publicatiedatum: 22 maart 2024

Op woensdag 20 maart 2024 is de aanplant van 32 bomen in de Plesmanhoek gestart.

Dit bijzondere moment markeert een belangrijke mijlpaal in het plan om de Plesmanhoek te ontwikkelen tot een aantrekkelijk gebied dat recreanten beter weten te vinden en kunnen ervaren. De eerste boom werd geplant door Mariëtte Sedee, bestuurslid van het recreatieschap en tevens wethouder van de gemeente Haarlemmermeer.

De Plesmanhoek

De Plesmanhoek is een recreatiegebied met agrarisch karakter van circa 35 ha groot aan de IJweg in de Haarlemmermeer. Door de toevoeging van 32 witte abelen zal dit gebied nog aantrekkelijker worden voor bezoekers, natuurliefhebbers en de verschillende vogels. De witte abelen zijn nog jong en zullen naar schatting in tien jaar tijd uitgroeien tot volwassen exemplaren.

Mariette Sedee verklaarde: “De aanplant van deze 32 jonge bomen in de Plesmanhoek is een belangrijke stap in onze inspanningen om groene ruimtes te behouden en te verbeteren. Dit project toont aan dat door samen te werken, we resultaten kunnen bereiken die zowel de bezoekers als de natuur ten goede komen.”

De witte abeel – een robuuste boomsoort

De bomen worden geplant als laanbomen langs wandel- en fietspaden. De witte abeel is geschikt als laanboom omdat ze relatief snel groeien en goed gedijen in de Haarlemmermeerse bodem. De witte schors heeft een opvallende uitstraling met de donkergroene bladeren in contrast. Zij zullen naast de bestaande al volwassen witte abelen het landschap verfraaien en bieden ook een waardevolle bijdrage aan het behoud van biodiversiteit. De dichte kruinen van witte abelen bieden een schuilplaats en voedselbron voor verschillende vogels, insecten en andere dieren.

Meer informatie over de plannen van de Plesmanhoek is te vinden op de website: www.spaarnwoudepark.nl/projecten


Meer nieuws