Kunstwerk de waterlelie in de groene weelde spaarnwoude park

‘Dag kunstwerk de Waterlelie, we hebben van je genoten!’

Publicatiedatum: 17 februari 2023

Vanaf maandag 20 februari starten de werkzaamheden voor het afbreken van het kunstwerk de Waterlelie in de Groene Weelde.

Het kunstwerk was een cadeautje van ID&T naar aanleiding van het 20 jarig bestaan van het festival Mysteryland in 2013. Mysteryland staat bekend om de creatieve inrichting van het evenement en waar verschillende vormen van kunst van invloed zijn. Om het 20-jarig bestaan van Mysteryland te onderstrepen wilde ID&T graag iets teruggeven aan het gebied, in de vorm van een blijvend kunstobject zodat mensen er over praten en het zien als ontmoetingsplek of oriëntatiepunt.

Het kunstwerk is gemaakt door de kunstenaars Thijs en Marisja en het object stelt een waterlelie voor. Sinds 2016 staat het kunstwerk in de Groene Weelde, op een van de eilanden nabij Big Spotters Hill. De afspraak was om het kunstwerk vijf jaar te laten staan, uiteindelijk is deze periode vanwege corona verlengd.

Werkzaamheden en recyclebaar hout 
De werkzaamheden duren naar verwachting 5 dagen tot een week. Door het afvoeren van materiaal kan er wat oponthoud zijn, gezien de locatie blijven paden toegankelijk. Het hout van het kunstwerk is recyclebaar en wordt hergebruikt in andere decoraties voor komende editie van Mysteryland in augustus.  

Het recreatiegebied de Groene Weelde maakt onderdeel uit van Spaarnwoude Park en wordt beheerd door Recreatieschap Spaarnwoude.


Meer nieuws