Het gebied

Spaarnwoude Park

Tussen de steden Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam vind je Spaarnwoude Park. Een natuurrijk ‘stadspark’, vol leven en tegelijkertijd een oase van rust. Midden in de natuur, tussen de ruisende bomen en de weidse polders, hoef je niets maar kan je van alles. De verschillende groene gebieden hebben ieder een eigen sfeer en verrassende mogelijkheden.

Onze toplocaties

Spaarnwoude Heuvels
Vrijheid en energie. Dat is wat je hier voelt. Nergens anders in de omgeving vind je zoveel sportieve en culturele outdoor activiteiten bij elkaar in zo’n afwisselend landschap. Kom samen met je vrienden bootcampen, indoorskiën, klimmen, (downhill) mountainbiken of offroad rijden.

Boerenerf Spaarnwoude
Leer en ervaar waar ons voedsel vandaan komt en hoe we dit op een zo duurzaam mogelijke manier produceren. Alles draait hier om oogsten, proeven en kopen van verse producten. En spelen; want dat kan volop rond en op het boerenerf. Meer informatie over de ontwikkelingen in dit gebied lees je hier.

De Houtrak
In dit bos met een parkachtige uitstraling in de stijl van het Amsterdamse bos kun je wandelen, fietsen, paardrijden, barbecueën of een balletje trappen op een van de speelweiden. En van kunst genieten. Er staan bijzondere objecten, die allemaal interactie met de bezoekers uitlokken. Zo ontwierp Krijn de Koning een felblauwe constructie met als basis ‘een omgekeerde ruïne’. Ook de vier losse zitelementen van kunstenaarsduo Michiel Voet en Jeroen Bisscheroux nodigen uit tot zitten én communiceren via een ondergronds buizenstelsel.

De Veerplas
Dit is dé buitenplek van Haarlem; je kunt er heerlijk zwemmen, luieren op het zandstrand en de ligweiden of een eindje wandelen langs het water. Of strijk neer op het terras van Het Veerkwartier met uitzicht op de plas. Meer informatie over de ontwikkelingen in dit gebied lees je hier.

Groene Weelde
Op de grens met Hoofddorp en Cruquius, ligt recreatiegebied de Groene Weelde. De bossen,  speelvelden, waterpartijen en mooie brede waterlopen met wilde natuuroevers bieden een heerlijk decor voor een wandeling. Neem je hond meer; want die mag bijna overal het hele jaar los lopen. Meer informatie over de ontwikkelingen in dit gebied lees je hier.

2021 kaart SPW bereikbaarheid // kaart_spw_sgp_smg.jpg (44 K)