Boerderij Zorgvrij

Midden in Spaarnwoude Park bij Velsen-Zuid ligt Boerenerf Spaarnwoude. Hier kun je koeien aaien, melk tappen, kaas maken en ravotten in de speeltuin, een krantje lezen in pannenkoekenrestaurant Onder de Platanen en groenten zien groeien en oogsten in De Tuinderij.

Jong en oud kunnen hier zien en ervaren wat het leven op een biologisch melkveebedrijf inhoudt. De toegang is gratis en bijna altijd zijn er kalfjes, geiten, kippen, varkens en konijnen te zien.

Luister via onderstaande link de podcast over Boerenerf Spaarnwoude

  .

melktap

Melktap
Kraakverse melk, weet jij hoe dat smaakt? Voor € 1 proef je vroeger met een liter vers getapte biologische melk. De fles kun je apart kopen, maar je mag hem ook meenemen van huis.

De tuinen op Boerenerf Spaarnwoude - om te spelen en te genieten
Haal een frisse neus in een van de tuinen van Boerenerf Spaarnwoude, want er is van alles te beleven. Speciaal voor visueel gehandicapten en iedereen die wil ervaren hoe rijk hun wereld toch nog kan zijn, is er de geurtuin. Ruik de zomer, snuif de herfst. Ervaar de seizoenen met je ogen dicht en onderga een heuse aromatherapie. Avontuurzoekers kunnen zich uitleven in het Spinnenbos (8-12 jaar). Hier kun je zelf een hut bouwen of schuilen in één van de vele wilgenhutten of –tunnels. Ook leuk: loop via stapstenen over het moeras of klauter in één van de vele klimtoestellen in de speeltuin. Door het nabij gelegen Uilenbos loopt een spannend, onverhard paadje wat leidt naar een prachtige boomgaard van meer dan 100 jaar oud. Langs de route hangen vogelhuisjes met kijkluikjes en informatie over de bewoners.

Spinnenbos 

Tentoonstellingen en exposities
Op de galerij wordt vrijwel altijd kunst geëxposeerd. Wij vinden het extra leuk om lokale kunstenaars een podium te geven. Interesse? Onze educatieve afdeling spreekt je graag en is te bereiken via zorgvrij@spaarnwoude.nl.

Tentoonstellingen Zorgvrij