Boerderij Zorgvrij

Boerderij Zorgvrij is onderdeel van Boerenerf Spaarnwoude. Hier kun je ervaren waar ons voedsel vandaan komt en hoe we dit op een zo duurzaam mogelijke manier produceren. Samen met tuinderij Het Groene Leven en restaurant Onder de Platanen vormen we het Boerenerf, met de historische boerderij als kloppend hart.

Of je nu een bezoek brengt als gezin, kinderfeestje, schoolklas of bedrijf, we bieden voor iedereen leuke en leerzame activiteiten. Kinderen hebben de ruimte om lekker rond te rennen (en vies te worden…) en te spelen bij de dieren of in de speeltuin. We hebben schoolprogramma’s en organiseren kinderfeestjes en evenementen. Je kunt melk tappen, kaas maken of meehelpen in de zelfoogst-tuin met allerlei groenten en fruit. En tussendoor kan er een praatje worden gemaakt met de boer of tuinder!

Luister via onderstaande link de podcast over Boerenerf Spaarnwoude

  .

melktap

Melktap
Kraakverse melk, weet jij hoe dat smaakt? Voor € 1 proef je vroeger met een liter vers getapte biologische melk. De fles kun je apart kopen, maar je mag hem ook meenemen van huis.

De tuinen op Boerenerf Spaarnwoude - om te spelen en te genieten
Haal een frisse neus in een van de tuinen van Boerenerf Spaarnwoude, want er is van alles te beleven. Speciaal voor visueel gehandicapten en iedereen die wil ervaren hoe rijk hun wereld toch nog kan zijn, is er de geurtuin. Ruik de zomer, snuif de herfst. Ervaar de seizoenen met je ogen dicht en onderga een heuse aromatherapie. Avontuurzoekers kunnen zich uitleven in het Spinnenbos (8-12 jaar). Hier kun je zelf een hut bouwen of schuilen in één van de vele wilgenhutten of –tunnels. Ook leuk: loop via stapstenen over het moeras of klauter in één van de vele klimtoestellen in de speeltuin. Door het nabij gelegen Uilenbos loopt een spannend, onverhard paadje wat leidt naar een prachtige boomgaard van meer dan 100 jaar oud. Langs de route hangen vogelhuisjes met kijkluikjes en informatie over de bewoners.

Spinnenbos 

Tentoonstellingen en exposities
Op de galerij wordt vrijwel altijd kunst geëxposeerd. Wij vinden het extra leuk om lokale kunstenaars een podium te geven. Interesse? Onze educatieve afdeling spreekt je graag en is te bereiken via zorgvrij@spaarnwoude.nl.

Tentoonstellingen Zorgvrij