Over de organisatie

Recreatieschap Spaarnwoude is de bestuurlijke organisatie voor het beheer en de ontwikkeling van Spaarnwoude Park. Het betreft een samenwerkingsverband tussen de provincie Noord-Holland en de gemeenten Haarlem, Amsterdam, Velsen en Haarlemmermeer. Centraal hierbij staat uiteraard dat alle bezoekers van het recreatiegebied naar hartenlust van de bijzondere omgeving kunnen genieten.

Over Spaarnwoude Park
Midden tussen de grote steden ligt Spaarnwoude Park; een natuurrijk ’stadspark’, vol leven maar ook rust. Een groene oase middenin de drukte. Met alle ruimte voor jouw buitenleven.

In dit verrassend grote en gevarieerde park waan je je even helemaal weg. Je kunt er ontspannen op jouw manier. Om opgeladen weer thuis te komen.

Spaarnwoude Park is een dynamische plek, vol activiteiten; ongedwongen en gastvrij. De verschillende delen van het park hebben elk hun eigen kenmerken. Zodat er altijd iets passend te vinden is, voor iedereen en voor elk moment. Of je nu gaat voor actieve inspanning, gezellig wilt genieten van een hapje en drankje of juist de rust en ruimte zoekt.

Hier zijn recreatie en natuur echt in balans. Enerzijds de bruisende energie en hartslag van een metropolitaan park waar van alles te doen en beleven is. Anderzijds de rust en weidsheid van een gebied waar ook de natuur de ruimte krijgt. 

Spaarnwoude Park is rijk aan en heeft aandacht voor zijn diversiteit, zijn verhalen, zijn historie en zijn waardevolle functie. Kom en laat je verrassen. Spaarnwoude geeft je energie.

De gebieden in beheer
De term Spaarnwoude Park is relatief nieuw en is de overkoepelende naam van alle recreatiegebieden die hier in vallen. Dit zijn Oosterbroek, Buitenhuizen, Dijkland, Houtrak, Veerplas en Veerpolder, Westbroekplas, Groene Weelde, Boseilanden, Plesmanhoek, Park Vijfhuizen, Park Zwanenburg en de Tuinen van West.

2021 kaart SPW bereikbaarheid // kaart_spw_sgp_smg.jpg (44 K)

Over Recreatie Noord-Holland
Noord-Holland heeft prachtige recreatiegebieden met veel mogelijkheden. Recreatie Noord-Holland is de uitvoeringsorganisatie van de verschillende recreatieschappen, en houdt zich in opdracht van die schappen bezig met het beheer en ontwikkeling van deze groene gebieden. De organisatie helpt hierbij de omgeving aantrekkelijk te houden, zodat iedereen hier van rust, natuur en recreatie kan genieten. 

Lees meer over de leukste recreatiegebieden in Noord-Holland.

Wil je werken voor het Recreatieschap Spaarnwoude of een van de andere mooie gebieden? Bekijk de vacatures bij Recreatie Noord-Holland.