Over Spaarnwoude Park

Spaarnwoude Park ligt tussen Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam. In het hart van het verstedelijkte deel van Noord-Holland vind je hier een oase van groen. Wie de drukte van de stad wil ontvluchten, komt in deze omgeving volledig tot rust. Dompel je onder in weidse polders en bijzondere natuur, of haal je hart op met de vele sportieve activiteiten! Je kunt in Spaarnwoude Park onder meer fietsen, wandelen, zwemmen, klimmen, golfen, skiën en kanovaren.

Lees hier meer over onder andere het gebied, onze visie, de natuur en de organisatie achter Spaarnwoude Park. Ook kun je hier nog even de huisregels nalezen. Zodat we het samen zo plezierig mogelijk houden!

2020 Informatiehuisje Houtrak // informatiehuisje_voor_web.jpg (49 K)Het gebied

Tussen de steden Haarlem, Hoofddorp en Amsterdam vind je een groene oase vol reactiemogelijkheden. In Spaarnwoude Park kan alles maar hoeft niets. Lees meer over het gebied.

2020 Informatiehuisje Houtrak // informatiehuisje_voor_web.jpg (49 K)Onze visie

Met de visie Spaarnwoude Park 2040 bereiden wij ons voor op de toekomst. Sinds de zomer van 2020 werken we aan de projecten uit het bijbehorende uitvoeringsprogrammaLees meer over onze visie.

2019 fort bij liebrug overzicht // fort_bij_de_liebrug_overzicht.jpg (61 K)Cultuurhistorie

Spaarnwoude Park heeft een rijke geschiedenis, die dwars door het gebied heen loopt. Deze geschiedenis inspireert tot op de dag van vandaag. Lees meer over cultuurhistorie.

NNN Dijkland grutto // nnn_dijkland.jpg (21 K)Natuur

Van uitgestrekte polders, historische dijken, unieke wateren tot bijzondere veenweidegebieden, de natuur in Spaarnwoude Park heeft het allemaal. Lees meer overn natuur.

2021 Houtrak de vijver // 2021_juni_houtrak_10.jpg (55 K)Huisregels

Bij een bezoek aan Spaarnwoude Park gaan we ervan uit dat je anderen niet hindert en dat je rekening houdt met de natuur. Hier vind je alle benodigde informatie met betrekking tot de huisregels van Spaarnwoude. Lees meer over de huisregels.

2020 Informatiehuisje Houtrak // informatiehuisje_voor_web.jpg (49 K)Bereikbaarheid

Wil je weten hoe je Spaarnwoude Park het beste per fiets, auto of OV kunt bereiken? Lees hier alles over de bereikbaarheid. Lees meer over bereikbaarheid.

2020 Informatiehuisje Houtrak // informatiehuisje_voor_web.jpg (49 K)

De organisatie

Het gebied valt onder verantwoordelijkheid van Recreatieschap Spaarnwoude; een samenwerkingsverband tussen gemeenten en de provincie. Lees hier alles over de organisatie.