Frontier festival 2024

Veerplas ontvangt in 2024 nieuw evenement, Frontier Festival

Publicatiedatum: 25 mei 2023

Breder festivalaanbod voor jongeren uit Haarlem en omgeving

In 2024 vindt aan de Veerplas in Spaarnwoude Park de eerste editie van Frontier Festival plaats. Dit nieuwe festival biedt een mix van theater, muziek, kunst en comedy en vormt daarmee een goede aanvulling op het Veerplas-festival dat jaarlijks op dezelfde locatie plaats vindt.

Frontier Festival kwam als beste uit de bus uit de zoektocht die Recreatieschap Spaarnwoude en de gemeente Haarlem eind vorig jaar startten. Beide organisaties vinden het belangrijk dat het nieuwe evenement jongeren uit Haarlem en omgeving aanspreekt. Daarnaast moet de organisator rekening houden met de bestaande ondernemer Het Veerkwartier. Het nieuwe evenement past binnen het evenementenbeleid van de gemeente Haarlem. 

Alles uit eigen land

Frontier Festival richt zich op de Nederlandse festivalgangers en concertbezoekers van 20-40 jaar, die zowel van elektronische muziek, popmuziek als theater houden. Ibo Örgüt, directeur en oprichter van Frontier Events B.V.: ‘Op het festival wordt de bezoeker verwend met bekende artiesten en verrast door jong supertalent. Je kan verdwalen in het magische doolhof en interactieve kunstwerken bekijken. We vullen de line-up met artiesten uit eigen land, en werken zoveel mogelijk met lokale horeca-aanbieders.’

Duurzaam

Vernieuwend is volgens de organisator de Frontier Festival app. Deze app is één plek waar je je entreekaart, kluisje en munten koopt en op het festival eenvoudig je bestelling voorbereidt voordat je naar de bar loopt. Örgüt :‘Je hoeft je drankje alleen nog maar af te halen bij de bar. De vervelende wachtrijen die je normaal ziet op festivals zijn hiermee eindelijk verleden tijd.’ Na het festival kun je overgebleven digitale munten eenvoudig restitueren. Plastic munten en alle daarmee behorende logistiek behoren hiermee tot het verleden. Ook het statiegeldmuntje verdwijnt met deze technologie.

Ervaren partij

Ibo Örgüt is ruim 20 jaar actief in de evenementenindustrie. Hij was als partner in de directie van ID&T en Q-dance direct betrokken bij de grootste in- en outdoor evenementen van Nederland en ver daarbuiten. Hier was hij onder andere eindverantwoordelijk voor grote festivals als Defqon.1 en Qlimax. In juli 2020 heeft hij Frontier Events B.V. opgericht, met als doel vernieuwende festivals te organiseren.


Meer nieuws