Werk in uitvoering groene stroom de groene weelde

Schone stroom voor de evenementen in de Groene Weelde!

Publicatiedatum: 17 mei 2022

Het aanleggen van een vast elektriciteitsnetwerk in de Groene Weelde is begonnen. Hierdoor kunnen evenementen straks volledig draaien op groene stroom.

Groene stroom en lokaal!    
Onze festival- en evenemententerreinen zijn niet voorzien van aansluitingen op het elektriciteitsnetwerk. Een dieselgenerator is nodig om genoeg elektriciteit op te wekken, maar erg duurzaam is het niet. Met het aanleggen van vaste stroompunten zorgen we ervoor dat er geen dieselgenerator meer nodig is. Hierdoor kunnen we de CO2 uitstoot en impact op het milieu en de omgeving drastisch verminderen.

Werk in uitvoering
Om het elektriciteitsnetwerk aan te leggen in de Groene Weelde wordt er op verschillende plekken in het gebied gewerkt. Deze werkzaamheden beginnen op 9 mei en duren naar verwachting twee maanden. Op plekken waar gewerkt wordt staan borden. Het gebied blijft toegankelijk en er wordt weinig hinder verwacht. 

Mysteryland eerste festival van Nederland volledig op lokale duurzame stroom
De organisatie ID&T, het recreatieschap Spaarnwoude en de gemeente Haarlemmermeer hebben verduurzaming hoog in het vaandel staan. Een duurzaam festivalterrein past dan ook binnen de ambities van het recreatieschap en de gemeente Haarlemmermeer. Echter is de aansluiting van een vaste stroomvoorziening niet goedkoop, alle drie de partijen dragen financieel bij in de realisatie van de vaste stroomaansluiting. Een groot deel van de stroom wordt opgewekt met de zonnepanelen van de naastgelegen boer aan de IJweg in Hoofddorp. Ook andere evenementen die plaatsvinden in het Haarlemmermeerse Bos en de Groene Weelde kunnen gebruik gaan maken van de lokaal opgewekte zonnestroom.


Meer nieuws