Ontdek Spaarnwoude Park 2023

Recreatieseizoen start zonnig met Ontdek Spaarnwoude Park

Publicatiedatum: 2 april 2023

Op zondag 2 april werd het recreatieseizoen in Spaarnwoude Park actief geopend.

Ondernemers, verenigingen, instellingen en het recreatieschap Spaarnwoude organiseerden allerlei activiteiten voor jong en oud.

Met 20 gratis activiteiten kon je Spaarnwoude park (her)ontdekken. Zo kon je suppen bij Villa Westend, op excursie met de beheerder en de boswachter waar de ijsvogel is gespot en ook de stormbaan bij Action Planet was razend populair.  Een aantal activiteiten werden speciaal voor het evenement georganiseerd; zo werd er een mountainbikeclinic gegeven door de vereniging de Noordbikers, en veranderde EuroParcs in Jumping Buitenhuizen met springkussens. Deze open dag werd mogelijk gemaakt door de ondernemersvereniging Spaarnwoude geeft energie en het Recreatieschap Spaarnwoude.

"Spaarnwoude Park is ontzettend divers en een plek waar je gewoon jezelf kunt zijn. Met Ontdek Spaarnwoude Park hebben we een tipje van de sluier opgelicht wat hier allemaal te beleven valt. We hopen dat het smaakt naar meer!" aldus de voorzitter van het bestuur van het Recreatieschap Spaarnwoude, Ilse Zaal.

Het recreatieseizoen loopt van 1 april tot 1 oktober. Nu kun je natuurlijk in elk seizoen lekker naar buiten, de natuur in, in deze periode stellen we aantal voorzieningen weer open. We sommen de veranderingen voor je op:

  • De dagkampeerterreinen gaan binnenkort weer open. Door de regen zijn de terreinen nog niet geschikt voor autoverkeer en daarom nog afgesloten. De beheerder en de boswachter monitoren de staat van het terrein en als deze goed genoeg is zal het terrein worden opengesteld.
  • Toiletgebouwen zijn weer open.
  • Op warme dagen wanneer veel bezoekers onze gebieden weten te vinden plaatsen wij op sommige plekken in het gebied extra vuilcontainers, dit doen wij bijvoorbeeld bij de Houtrak.
  • De waterkwaliteit wordt in de periode van mei tot oktober gecontroleerd. Op de blauwe borden staat informatie over de zwemveiligheid en hygiëne van het water. Op www.zwemwater.nl vind je de meest actuele informatie over de waterkwaliteit.
  • De strandjes en ligweiden zijn van 1 april tot 1 oktober verboden voor honden. Waar de hond los mag lopen wordt met borden in het gebied aangegeven.

We wensen je veel buitenplezier!


Meer nieuws