Libelle Zomerweek Park Vijfhuizen Spaarnwoude Park

Libelle Zomerweek

Publicatiedatum: 11 april 2023

Van 11 mei tot en met 17 mei staat de Expo in de Haarlemmermeer in het teken van de Libelle Zomerweek. Kom jij ook?

Bereikbaarheid gedurende het evenement
Gedurende het evenement is het gebied rondom de Expo, het deel tussen de busbaan en de Geniedijk afgesloten. Het vriendelijke verzoek aan bezoekers is om rekening te houden met oponthoud, omleidingen en verkeersdrukte.

Aandachtspunten:

  • De op- en afgang van de Geniedijk naar de Groene Weelde ter hoogte van de Expo is toegankelijk voor de recreant
  • De grote parkeerplaats is in gebruik voor bezoekers van de Libelle Zomerweek. De parkeerplaatsen voor een bezoek aan het MH 17 monument blijven wel toegankelijk. Andere alternatieve parkeerlocaties zijn de parkeerplaats bij het Pannenkoekenpaviljoen, het Haarlemmermeerse Bos en de Spieringweg.
  • Het mountainbikeparcours in dit deel van de Groene Weelde is niet toegankelijk

Bereikbaarheid tijdens de op- en afbouwperiode
Om dit evenement mogelijk te maken heeft het evenement een opbouw- en afbouwperiode. De opbouw van het evenement start op 24 april en de afbouw is naar verwachting gereed op 23 mei. Vanaf de start van de opbouwperiode tot en met het einde van de afbouwperiode wordt het evenemententerrein gezien als bouwterrein dat door middel van hekwerken wordt afgezet. Dit afsluiten is van belang om de veiligheid te kunnen waarborgen voor zowel medewerkers van de organisatie als de bezoekers van het gebied.

Aandachtspunten:

  • De op- en afgang van de Geniedijk naar de Groene Weelde ter hoogte van de Expo is toegankelijk voor de recreant
  • Het mountainbikeparcours in dit deel van de Groene Weelde is ook tijdens de op- en afbouw niet toegankelijk

Download hier de plattegrond.

LET OP!
In de gehele periode zijn er meer verkeersbewegingen naar, van en in het gebied. Houd rekening met afsluitingen en omleidingen, extra drukte en een langere reistijd. Enkele fietspaden in de Groene Weelde en Haarlemmermeerse Bos worden gebruikt door autoverkeer, houd rekening met kruisend verkeer. Gedurende het evenement staan er verkeersregelaars verspreid door het gebied om het verkeer in goede banen te leiden. Stel gerust je vraag!

Contact
Park Vijfhuizen is onderdeel van Spaarnwoude Park. Voor vragen over de bereikbaarheid van het recreatiegebied kan contact worden opgenomen via info@spaarnwoude.nl of via 023-5202820.

Zowel voor, als na het evenement kunt u voor overige vragen, opmerkingen en klachten contact opnemen met de organisatie van het evenement of de gemeente Haarlemmermeer. De organisatie van Libelle Zomerweek is te bereiken via email: info@libellezomerweek.nl

De gemeente is tijdens het festival telefonisch te bereiken via 0900-1852 (“blijft u aan de lijn, u wordt doorverbonden”). U krijgt na het afluisteren van het bandje, een medewerker aan de lijn. In geval van een melding of een klacht weet de medewerker van de gemeente juist te handelen of te verwijzen naar de juiste instanties. Ook is de gemeente te bereiken via info@haarlemmermeer.nl 

 


Meer nieuws