Kunstroute Sloterdijk Spaarnwoude Park

Lancering kunstroute Sloterdijk - Spaarnwoude Park

Publicatiedatum: 20 juni 2022

Op vrijdag 17 juni is de vernieuwde audiofietsroute De kunstroute Sloterdijk – Spaarnwoude Park gelanceerd.

De audiofietsroute van 21 kilometer brengt fietsers langs verschillende kunstwerken tussen Amsterdam (Sloterdijk) en Halfweg (Spaarnwoude Park). 

De eerste krijtuiting ter promotie van de route werd door Ronald Mauer voormalig stadsdeel bestuurder Amsterdam Nieuw West en Elise Bos Eyssen programmamanager Spaarnwoude Park op straat geverfd.

Een route als verbinding van het groen dichtbij de stad
De route is een verbinder tussen de stad en het groene landschap van De Bretten, Tuinen van West en Spaarnwoude Park. Al fietsend komt men meer te weten over de natuurrijke omgeving en de kunstobjecten. Uitrusten kan onderweg bij Brasserie Tommy’s, de Fruittuin van West en Café Bret.

Promotie door straatreclame
De route wordt onder aandacht gebracht door middel van milieuvriendelijke krijt-uitingen op de weg. Afhankelijk van de weersomstandigheden blijft deze opvallende boodschap twee maanden tot een jaar zichtbaar.

2022 krijtuiting kunstroute Sloterdijk - Spaarnwoude park // img_7201.jpg (76 K)

Samenwerking maakt route compleet
Het recreatieschap Spaarnwoude, LaBGreen De Bretten en Kunst & Cultuur van Gemeente Amsterdam hebben samengewerkt aan vernieuwing van de route. Ieder kunstobject en groen landschap heeft een uniek verhaal. Door de audiotour kunnen fietsers genieten van een route vol bijzondere verhalen.

Nieuwsgierig geworden? Stap op de fiets en luister mee! 
De route is hier te vinden. 


Meer nieuws