2023 buitenles met groep 3 in de groene weelde

Groep 3 zaait regenwormen met de boswachters in de Groene Weelde

Publicatiedatum: 4 april 2023

Op 4 april heeft groep 3 van basisschool de Zwanebloem uit Zwaanshoek mee geholpen in het onderhoud van het bos.

Op de nationale buitenlesdag kregen de kinderen les van twee boswachters in de Groene Weelde. Samen hebben zij regenwormen gezaaid zodat de kwaliteit van de bodem verbetert en de bomen beter kunnen groeien.

In het najaar van 2022 heeft het recreatieschap Spaarnwoude jonge bomen en struiken geplant in het Prins Bernard bos van de Groene Weelde. Er staat een mix van allerlei inheemse soorten voor een betere biodiversiteit. Door regenwormen bij de bomen te strooien ontstaat er een betere bodem. De kleine krachtige beestjes graven gangen door de grond wat zorgt voor meer lucht in de bodem en een betere waterdoorlaatbaarheid. Hierdoor kunnen de bomen beter groeien.

Na een hoop gegil en gejoel hebben de kinderen samen met de boswachters maar liefst 2000 regenwormen gestrooid. 

De Juf van de klas is enthousiast: “Onze basisschool in Zwaanshoek is een groene school waar we als het even kan een les buiten doen. Het is fantastisch dat kinderen vandaag helpen in het bos. Dat brengt ze dichter bij de natuur en bovendien maakt een les van de boswachter echt indruk.”

De nationale buitenlesdag is van oorsprong een initiatief van Jantje Beton en IVN natuureducatie om lesgeven in de buitenlucht te stimuleren. De boswachters van Spaarnwoude Park, waar de Groene Weelde onderdeel van is, werken hier graag aan mee zodat kinderen kunnen genieten van alle positieve effecten die buitenspelen in het groen heeft.

 


Meer nieuws