Gezocht: nieuwe huurder voor boerderijwinkel op Boerenerf Spaarnwoude

Publicatiedatum: 24 februari 2023

Recreatieschap Spaarnwoude zoekt een huurder voor de winkelruimte op Boerenerf Spaarnwoude.

De voorkeur gaat uit naar een boerderijwinkel met een breed aanbod van streekproducten. Deze vormt een mooie aanvulling op de bestaande activiteiten op het erf van Boerderij Zorgvrij, restaurant Onder de Platanen en Tuinderij het Groene Leven.

Doel is om met de ondernemers op Boerenerf Spaarnwoude gezamenlijk een ‘korte natuurlijke keten’ te vormen, van grond tot mond, waar je verse producten kunt oogsten, proeven en kopen. Kinderen kunnen er spelen en leren en zo het echte boerenleven ontdekken midden in Spaarnwoude Park.

Alle informatie, waaronder de voorwaarden die Recreatieschap Spaarnwoude hanteert bij deze werving, vind je hier.

De ruimte
De nieuwe huurder kan de ruimte van circa 66 m2 meteen gebruiken want deze staat momenteel leeg. De ruimte maakt onderdeel uit van een oude stal. Het is de bedoeling dat de nieuwe boerderijwinkel zo veel mogelijk is geopend tijdens de openingstijden van Boerderij Zorgvrij met een minimum van 3 dagen in de week. Openstaan voor, actief meedenken aan en een bijdrage leveren bij de reguliere evenementen op Boerenerf Spaarnwoude is eveneens een van de wensen. Gezamenlijk organiseren de partijen zo’n vier keer jaar een evenement. Het idee is om in de toekomt ook boerenmarkten op het erf te organiseren.

Boerenerf Spaarnwoude
Boerenerf Spaarnwoude trekt jaarlijks  200.000 bezoekers, voornamelijk gezinnen die er het boerengevoel willen beleven. Je ervaart er waar ons voedsel vandaan komt en hoe we dit op een duurzame manier produceren. Boerderij Zorgvrij, tuinderij Het Groene Leven en restaurant Onder de Platanen ontwikkelen samen het erf, met de historische boerderij als kloppend hart. Kinderen hebben de ruimte om lekker rond te rennen (en vies te worden…) of te spelen tussen de dieren of in de speeltuin. Je kunt melk tappen, kaas maken of meehelpen in de zelfoogst-tuin met allerlei groenten en fruit. En tussendoor een praatje maken met de boer, de kok en tuinder.

Recreatieschap Spaarnwoude is regelmatig op zoek naar huurders of pachters voor gebouwen en percelen grond. Interesse? Kijk dan op spaarnwoudepark.nl/zaken-doen.


Meer nieuws