Geslaagde clean up in de Houtrak

Publicatiedatum: 6 september 2022

Op 5 september trokken medewerkers van het recreatieschap en omwonenden de Houtrak in om zwerfafval te ruimen. En niet zonder resultaat!

Met een groep van 16 mensen werd er in een uurtje tijd ruim 7 vuilniszakken vol zwerfafval geruimd.

2022 Schoonmaakactie Houtrak vuilniszakken vol // vuilniszakken_vol_world_clean_up.jpeg (73 K)

De actie is een initiatief vanuit het recreatieschap om het belang van een schoon recreatiegebied te benadrukken.  Daarnaast is september de maand van de World clean up, de grootste jaarlijkse schoonmaakactie ter wereld. Nog meer reden om een schoonmaakactie te organiseren in Spaarnwoude Park. Ook Eric van de Coffeejeep hielp een handje mee en zorgde daarna voor de koffie met wat lekkers. 

Campagne tegen zwerfafval
Als tweede jaar op rij voert het recreatieschap campagne tegen zwerfafval. In verschillende gebieden stonden banners en op social media werden er feitjes gedeeld over zwerfafval. De schoonmaakactie was de afsluiter van de campagne van dit jaar.

“Afval in de afvalbak gooien lijkt zo vanzelfsprekend maar dat is het niet. Dagelijks zetten wij organisaties in zoals Spaarne Werkt en IJmond Werkt om het gebied schoon te houden. Zeker na een zomers weekend zijn onze opruimploegen er maar druk mee. Ruim 1/3 van het beheerbudget wordt besteed aan het opruimen van zwerfafval en graffiti en dat besteden we veel liever aan ontwikkeling en onderhoud van het groen!” zegt Adriaan van Koeverden, beheerder van Spaarnwoude Park.

Toekomstmuziek
Om er achter te komen of en hoe bezoekers zwerfafval in het gebied ervaren is begin dit jaar een enquête uitgezet via social media.  De resultaten worden gebruikt voor een eventueel vervolg op een campagne in 2023. 


Meer nieuws