Dankzij Sophie heeft De Boseilanden een nieuwe hondenspeel- en trainingsplek

Publicatiedatum: 14 maart 2022

Woensdag 9 maart nam Sophie Korver samen met wethouder Mariƫtte Seddee van de gemeente Haarlemmermeer een nieuwe hondenspeel- en trainingsplek in gebruik bij de Boseilanden in Spaarnwoude Park.

De plek is gevonden én ingericht dankzij medewerking van Recreatieschap Spaarnwoude.

Vorig najaar ontving burgemeester Marianne Schuurmans een brief van Sofie, een meisje van 12 jaar uit Zwaanshoek. Zij wandelt vaak met haar hond in Park Zwaanshoek. Ze vroeg de burgemeester of er misschien een tunnel in het park kon komen zodat ze met haar hond kan trainen. Via wethouder Mariëtte Sedee kwam de vraag bij beheerder Marco Riesener terecht, die samen met Sophie op zoek ging naar een geschikte plek.

Geschikte honden speel- en trainingsplek   
Marco vertelde Sophie dat het gebied De Boseilanden beter geschikt is voor een honden speel- en trainingspek dan de Zwaanshoek. Het gebied wordt veel gebruikt door baasjes en hun honden en grenst ook direct aan het dorp. Sofie en Marco vonden er samen een sociaal veilige plek voor de hondentrainingslocatie. In januari is een betonnen buis van circa 4 meter aangebracht als speelelement. Over de buis kwam een laagje grond, dat is ingezaaid met gras. Een aantal houten palen en een betonnen bankje maken de plek compleet.

Park Zwaanshoek voor kinderen, wandelaars en natuur
Park Zwaanshoek is minder geschikt omdat dit gebied is ingericht als speelplek voor kinderen. In een ander gedeelte fungeert een picknicktafel als rustplek voor wandelaars. De grasterreinen laat het recreatieschap maar een keer per jaar maaien zodat planten zich er goed kunnen ontwikkelen. Hier kan de natuur zich gang gaan.

 


Meer nieuws