Workshop van koemelk tot kaasplank

Ware magie voor iedere kaasliefhebber! Doe mee aan onze workshop kaas maken.

Voor veel mensen staat Goudse kaas dagelijks op de ontbijt- of lunchtafel; een échte Hollandse lekkernij… maar weet je ook hoe dit romige geelgoud gemaakt wordt?

Doe mee met de workshop: van koemelk tot kaasplank
Hipper en origineler kun je het bijna niet bedenken. De trend van het 'do it yourself' is al jaren in gang maar kaas wordt nog niet zo vaak zelf gemaakt. En dat is vreemd, want Nederlanders worden niet voor niets kaaskoppen genoemd. Stap in de huid van de ambachtslieden en ontdek en leer over het productieproces van het kaasmaken. Zo vers als jouw zelfgemaakte kaas kun je gewoonweg niet vinden in de supermarkt. 

De workshop duurt ongeveer drie uur. Daarin leert u écht van begin tot eind, stap voor stap kaas te maken van de biologische melk van onze koeien. Na afloop krijg je een eigen babykaasje mee naar huis samen met duidelijke kaasverzorgingsinstructies. Tijdens het persen van de kaas kunt u onder het genot van een kaasproeverijtje een glas wijn, port of fris ervaringen met elkaar delen. 

Data: 1 jui en 12 juli

Inschrijven kan tot 1 week voor aanvang van de workshop via zorgvrij@spaarnwoude.nl of neem contact met ons op via  023-5202828

*Ook als je niet met een grote groep bent kun de workshop een keer proberen. Wees er snel bij want vol =vol!

Inbegrepen

Koffie, thee en de ingrediënten voor het maken van kaas. En professionele begeleiding.

Tip: Je kunt deze workshop aflsuiten met een heerlijk Camembert Fonduetje bij de buren van restaurant Onder de Platanen.  

Locatie