Kom naar het gezellige Appelfeest bij Zorgvrij!

Het gezellige Appelfeest in de boomgaard bij Zorgvrij wordt zondag 9 oktober - tijdens de Dutch Food Week - gehouden!

Ontdek de boomgaard met wel twintig verschillende oude appel- en perenrassen. Maak zelf appelsap of kom een appeltje met honing roosteren boven het knapperende haardvuur of proef een heerlijk stukje appeltaart bij "Onder de Platanen". En wat dacht je van een waskaarsje rollen van echt bijenwas? De imker kan je alles vertellen over de bijen en misschien mag je zelfs wel even de outfit van een echte imker passen. Kom luisteren naar de uitleg over de boomgaard en het fruit van Stichting de Fruittuinen. Heb je een appel en of perenboom in je tuin en weet je niet welke soort het is? Neem er 5 van één boom mee, de deskundigen zullen door kijken, ruiken en proeven het ras vast kunnen bepalen. 

Nieuw dit jaar is een bezoek aan de dit jaar aangelegde tuinderij Het Groene Leven. Op deze kleinschalige en ecologische tuin met aandacht voor biodiversiteit geeft de tuinder enthousiast uitleg over het kweken van groente.

Alle activiteiten vinden plaats van 13.00 tot 16.00 uur. Telefonisch reserveren (tel. 023-5202828) verplicht in verband met tijdslot, deelname kost (vanaf 4 jaar) €7,50 per persoon. Leuk voor jong en oud!