Andere activiteit kiezen?

Crossen over heuvels (4,5 km of 6 km)

Op de uitzichtheuvels is een speciaal parcours aangelegd voor mountainbikers.

Het parcours is gevarieerd door kleine klimmetjes, gevolgd door pittige afdalingen, houten bruggetjes, schelpenpaadjes en gras. De paden zijn single track aangelegd, daardoor zijn er speelse routes gemaakt, met op de top van de heuvels prachtige uitkijkpunten. Het terrein staat ook bekend als Velsen Valley. Jaarlijks worden hier muziekfestivals gehouden.

De paden worden onderhouden door vrijwilligers van MTB-Spaarnwoude. Wil je meer weten over deze vereniging, kijk dan op www.mtb-spaarnwoude.nl.

Let op
Respecteer de andere gebruikers van het gebied, zoals ruiters en wandelaars. Pas je snelheid daarop aan. Je mag geen gebruik maken van de ruiterpaden. 

Tip
Wil je een keer met een groep mountainbiken? Neem dan contact op met De Watergeus. Zij verzorgen complete groepsarrangementen inclusief verhuur en instructie, erg leuk voor een sportief bedrijfsuitje of een vrijgezellenfeest! Ook is het mogelijk om een mountainbike te huren en zelf op pad te gaan.

Klik hier voor de routebeschrijving

Opmerking
De klimmuur staat midden op het evenemententerrein Velsen Valley waar ook evenementen plaatsvinden. Let er dus op dat in deze periode het parcours niet gebruikt kan worden. Kijk bij nieuws voor de juiste periode van afsluiting. 

Locatie